A-dam Underwear werd in 2014 opgericht door vijf vrienden uit Amsterdam. Vijf vrienden met verschillende talenten. Met eigen kennis en expertise. Productie. Verpakkingen. Sales. Marketing. Met het idee dat de boxer het meest ondergewaardeerde kledingstuk was dat er bestaat, togen ze aan het werk. Als je boxer goed zit, gaat de rest immers vanzelf, zo redeneerden ze. Daarom hebben ze alle aspecten die een boxer merk bepalen, geoptimaliseerd. Van de pasvorm tot de designs en van marketing tot de manier waarop ze produceren.

A-dam Underwear: duurzame mannen boxers van Hollandse bodem

De heren van A-dam Underwear besteden de grootst mogelijke zorg aan al hun producten. Van het vinden van de juiste grondstoffen, tot de samenwerking met de juiste producenten. Aan elk product komt handwerk te pas. Daarom onderhouden ze dagelijks contact met de producent. Daarbij controleren ze niet alleen de kwaliteit maar ook de omstandigheden waaronder ze gemaakt worden.
Alle boxers worden gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen. Een klein beetje elastan voor de broodnodige stretch en je hebt een fijne, superzachte, sterke, duurzame en milieuvriendelijke stof. Daarbij doen ze geen enkele concessies aan comfort of esthetiek. Biologisch katoen betekent dat er geen pesticiden of chemicaliën aan de verbouwing te pas komen. In de fabriek werken mensen tegen een eerlijk loon en onder goede arbeidsomstandigheden.