Timeline of Prototypes AirPaq2

Airpaq rugzakken: tassen van airbags en veiligheidsgordels

Airpaq rugzakken zijn het resultaat van een visie van twee vrienden, Adrian en Michael. De twee mannen hebben een afkomst uit verschillende landen en vonden elkaar voor hun studie Strategic Entrepreneurship Master program in Rotterdam. Michael en Adrian vonden elkaar in hun visie om alternatieve toepassingen te vinden voor dingen die anders in de afvalbak terecht zouden komen. Ze zijn ervan overtuigd dat duurzame processen zoals upcycling/recycling noodzakelijk zijn voor het voortbestaan van het leven op onze planeet. Daarnaast zijn ze gefascineerd door de charme en eigenaardigheid van de producten die ze upcyclen. Door deze twee motieven met elkaar te combineren proberen ze een product te ontwerpen dat zowel ecologisch als esthetisch aanspreekt. Tijdens een onderzoekingstocht bij een autosloopbedrijf, kwamen ze uit bij airbags en veiligheidsgordels. De vorm en de duurzaamheid van de materialen inspireerden hen. De eerste rugzak hebben ze eigenhandig in elkaar gezet.

Eerlijke productie: duurzaam en esthetisch

De gehele productie van de Airpaq rugtassen vindt plaats in Roemenië. Het EU lidmaatschap van Roemenië garandeert controle op arbeidsomstandigheden, minimum loon, veiligheidsstandaarden en dergelijke. De productiepartner van Airpaq is bovendien ISO9000 and SA8000 certified. Daarnaast zijn Adrian en Michael zelf regelmatig te vinden in de fabrieken. Ze controleren niet alleen het productieproces maar bouwen ook een goede relatie op met de locale arbeiders.

Hygiënisch en verantwoord

De ontwerpers kiezen er bewust voor om geen materialen te halen uit auto’s die bij zware ongelukken zijn betrokken. Alles wordt krachtig gewassen met anti-bacteriële middelen op hoge temperatuur. Ook de autogordels worden grondig gereinigd en gedesinfecteerd.
Airpaq rugtassen zijn oerstevig, duurzaam, eerlijk en zien er ook nog eens mooi uit. Al het goede in 1 rugtas voor hem en voor haar!