Colorful Standard legt de duurzame lat hoog

Colorful Standard is een duurzaam merk dat staat voor een aantal principes. Een belangrijke is om de fashion industrie een hogere standaard voor te houden waarin medewerkers geen gezondheidsrisico’s meer lopen en ons milieu niet ernstig wordt vervuild. Het zou tegenwoordig niet moeilijk moeten zijn om een duurzame keuze te maken. Daarom creëerde Colorful Standard een concept dat geheel tegen het gebruikelijke principe van seizoenscollecties ingaat.
Milieuvriendelijk kleuren

Laten we teruggeven waar we nemen

De mode-industrie mag zeker nog verder worden wakker geschud. Zaken als overconsumptie, vervuiling, verspilling en schending van mensenrechten mogen niet meer voorkomen. In de visie van Colorful Standard is het belangrijk om te geven waar we nemen en op te staan tegen de (mode)industrie die onze planeet volkomen uitput als we zo doorgaan.
Daarom heeft dit transparante Deense merk een concept bedacht waarin herstel een belangrijke rol speelt. Dat doen ze door kwalitatief hoogwaardige kleding te produceren die lang meegaat. Ethisch gemaakt en verticaal geïntegreerd in een eigen productiecentrum. Daarbij zoeken ze altijd naar manieren om de kleding zo klimaatneutraal te produceren.

Laten we de wereld verantwoord kleuren

Standaard impliceert dat ze als uitgangspunt hebben om de lat hoger te leggen ten aanzien van de manier waarop de kledingindustrie werkt. De focus ligt op het produceren van verantwoorde kleding en transparant te zijn over het gehele proces en bedrijfsvoering. De kleuren (en dat zijn er nogal wat) staan symbool voor diversiteit en inclusie; gedurfd, levendig en uniek. Bij Colorful Standard is er voor elk persoon wel een kleur. De kwaliteit zal altijd hoog blijven en de ontwerpen zijn genderneutraal. De kleding is van GOTS gecertificeerd biokatoen, is PeTA vegan approved en wordt milieuvriendelijk gekleurd.
Een deel van de opbrengst gaat naar een activiteitencentrum in Congo zodat kinderen weer kind kunnen zijn en mogen spelen.