Met de feestdagen in aantocht is dit het moment om al eens goed na te denken over hoe je die dagen dit jaar wilt insteken. Een duurzame kerst kan in aanvang even vragen om een andere benadering en denkwijze, maar wanneer de knop om is, is het vrij eenvoudig om elk jaar weer te kiezen voor een ‘groene’ Kerst! Om je op weg te helpen, delen we onze allerbeste tips voor duurzame feestdagen!

Een duurzame kerstboom

Bij de Kerstdagen hoort toch eigenlijk wel een kerstboom. Helaas belanden ze na de feestdagen vaak in een verbrandingsoven. En ondanks dat een nep boom jaren meegaat, is deze verre van duurzaam door de milieuonvriendelijke productie. Tegenwoordig is er een heel mooi initiatief: adopteer een kerstboom. Biologisch gekweekte kerstbomen die in januari gewoon weer terug de grond in gaan. En het leuke is dat iedere boom een nummer heeft en je dus ook echt ieder jaar jouw boom kunt claimen.

Duurzame Kerstversieringen

Ben je uitgekeken op je huidige kerstversiering en wil je weleens iets nieuws? Een gouden tip is om je kerstversiering uit te wisselen met een vriendin die er net zo over denkt. Op die manier hebben jullie allebei geheel kosteloos een ander kerstjasje. Mocht je geen vriendin kunnen vinden die hier iets voor voelt, dan is het altijd slim om eens een kijkje te nemen in de kringloopwinkels. Vaak loop je daar tegen superleuke spullen aan. Voor de creatieveling onder ons is het natuurlijk heel leuk om zelf dingen te maken. Denk aan kerstversiering maken van karton of hout of glazen potten beschilderen en daar eco theelichtjes in plaatsen.

 

Kerstkaartjes van gerecycled papier

Hoewel kaartjes versturen ouderwets lijkt, is het iets waar je menigeen een groot plezier mee doet. Want zeg nou zelf, een handgeschreven kaartje is toch gewoon superleuk om te krijgen!? Het is net even die extra aandacht en moeite die iemand doet die het in tijden waar alles een muisklik verwijderd lijkt, extra leuk maakt! Kies kaartjes van gerecycled papier voor een duurzaam kerstcadeautje per post!

Duurzame cadeautjes voor de feestdagen

Uiteraard komen er pakjes onder de boom te liggen. En met deze handige duurzame cadeau ideeën haal je met gemak voor ieder gezinslid het leukste en meest verantwoorde cadeautje in huis.

duurzame-kerstcadeautjes

Duurzaam inpakpapier

En die leuke duurzame cadeautjes wil je natuurlijk inpakken! Ook dit kan duurzaam. Bewaar inpakpapier altijd, zodat je het kunt hergebruiken. Daarnaast is het ook zeker leuk om oude kranten, tijdschriften, bakpapier en (schoenen)dozen te gebruiken om iets mee in te pakken.

Real wine gums zonder alcohol

Een feestelijk glaasje wijn is heerlijk op zijn tijd. Maar wat als je geen alcohol mag, kan of lust? Het Nederlandse merk Vinoos heeft daar iets op bedacht. Zij ontwikkelden een winegum, in samenwerking met een vooraanstaande sommelier. Het resultaat is een heerlijk snoepje met de smaak van wijn maar dan zonder de alcohol. Je zult verbaasd zijn als je Merlot, Sauvignon, Prosecco of een van die andere smaken proeft. En het leuke is dat je daarna gewoon in de auto kunt stappen. Genieten van wijn en toch nuchter blijven. Wat ons betreft: om te smullen!
Probeer ze allemaal!

Vinoos-the-real-winegum-vegan-sweets-dithabonita-Prosecco

Ga voor een vegan Kerstdiner

Wat dacht je ervan om jezelf eens uit te dagen dit jaar door een compleet veganistisch kerstdiner op tafel te zetten? Met alle beschikbare vleesvervangers wordt het wel heel gemakkelijk om originele kerstrecepten te blijven volgen. Tegelijkertijd zijn er zo onwijs veel overheerlijke recepten waar geen vleesvervangers voor nodig zijn. Hoe leuk is het om die eens uit te proberen! Kies voor een thema, zoals bijvoorbeeld Palestijns, Indiaas of Indonesisch om een uitgebreid en verrukkelijk vegan Kerstdiner op tafel te zetten! Wij laten ons bijvoorbeeld graag inspireren door de site van Lisa goes vegan. 

Biologische wijntjes

Tegenwoordig is er een scala aan mogelijkheden voor biologische wijnen. Vraag je slijter naar biowijnen van wijnboeren die echt oog hebben voor duurzame wijnproductie. Zij weten ook precies welke wijnen vegan zijn. Hoezo is wijn niet vegan, denk je wellicht. Er zitten toch geen dierlijke ingrediënten in wijn? Eh, jawel. De meeste wijnen worden ‘geklaard’ (wat zoveel betekent als helder gemaakt) met behulp van dierlijke producten. De meest gebruikte producten zijn eiwitten, caseïne (een eiwit uit melk), gelatine (uit bindweefsel van dieren) en vislijm (gelatine uit membranen van de visblaas). Gelukkig is vegan wijn sterk in opkomst en zijn er ook manieren om zonder dierlijke ingrediënten wijn te klaren. Zo worden de wijnvaten bewaard op koude temperaturen of worden er plantaardige middelen gebruikt, zoals bentoniet. Dit is een kleiachtige mineraal dat vaak wordt gebruikt bij biologische wijnen. Bij de slijterij kunnen ze je hier uitstekend over voorlichten en weet je ook zeker dat je een zuiver product aanschaft. Overigens worden ook de alcoholvrije wijnen steeds lekkerder!

Feestelijke vegan kleding

Een feestelijke outfit kan tegenwoordig geheel vegan aangeschaft worden. Zonder dat je op een geitenwollen sok lijkt .  We hebben onze meest feestelijke kleding bij elkaar in één categorie geplaatst. Van formeel tot uitbundig van monochroom tot kleurrijk. Neem eens een kijkje bij Shop de stijl en klik op Feestelijk.

Duurzame kerstdagen met Ditha Bonita

In onze eco vegan webshop en concept store bieden we een variatie aan mooie merken en producten die oprecht duurzaam zijn. Wij selecteren ons assortiment op basis van alle facetten die bij duurzaamheid komen kijken: milieu, mens én dier. Mocht je graag persoonlijk contact met ons willen dan kun je onze concept store in Almere bezoeken of met onze klantenservice contact opnemen. Ons streven is tevreden klanten en we adviseren je daarom graag op basis van eigen ervaring. Wees welkom op de Binderij 60B of neus lekker uitgebreid rond in onze online conceptstore.

Bekijk ons aanbod in onze eco concept store >

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0