Duurzame kleding bij Ditha Bonita

Duurzame kleding en Fair Fashion, daar heeft iedereen een beeld bij.

Letterlijk betekent het: Eerlijke Mode. Kleding die is geproduceerd met aandacht voor de mensen die eraan hebben gewerkt en respect voor de leef- en werkomgeving. Bij eerlijk geproduceerde mode krijgt iedereen die aan een artikel werkt, een eerlijk loon en werkt hij of zij in een gezonde omgeving. De producten die worden gemaakt zijn duurzaam; ze zijn van hoge kwaliteit, gaan lang mee en het uitgangspunt is om het milieu niet of zo min mogelijk aan te tasten. Bij Ditha Bonita vinden we het belangrijk dat aan al die voorwaarden wordt voldaan. Duurzaam en eerlijk vormen de basis van de Fair Fashion collectie. 

Bij Ditha Bonita willen we samenwerken met leveranciers die goed zorgen voor mensen, dieren en onze planeet. Als we daar nu niet goed voor zorgen, heeft ons nageslacht er last van.
Elke druppel is er eentje en alle druppels bij elkaar vormen een oneindig grote oceaan. Dus alles wat jij eraan kunt bijdragen, heeft wel degelijk zin.

Duurzame kleding
Wij willen graag op onze manier een steentje bijdragen aan een betere wereld. In onze conceptstore, vind je duurzame kleding, fun fashion, accessoires en gifts. Artikelen die lang meegaan omdat de kwaliteit bovengemiddeld is. Spulletjes met een verhaal. Van het begin aan de keten tot aan het moment dat jij het in je hand hebt, zijn de mensen die eraan hebben gewerkt eerlijk en respectvol behandeld en betaald. Er heeft geen dier voor geleden en er is zoveel als mogelijk rekening gehouden met het milieu.

Slow Fashion
Ditha Bonita staat voor slow fashion en duurzame kleding. Slow Fashion is gebaseerd op kwaliteit. Het is een andere werkwijze waarin ontwerpers, inkopers, retailers en consumenten zich meer bewust zijn van de impact van producten op arbeiders, gemeenschappen en ecosystemen. Is kwaliteit duurder? Het is maar hoe je het bekijkt. Slow fashion is ook duurzamer en gaat veel langer mee dan wegwerpfashion. Je kijkt op een heel andere manier tegen mode aan. Voor ons betekent het bovendien zakendoen met respect voor de belangen van mensen, dieren en het milieu.

Vegan
Ditha Bonita is een vegan conceptstore. We willen laten zien dat fair fashion duurzaam, kleurrijk en betaalbaar kan zijn. We kiezen heel bewust voor die pareltjes die nog niet zijn ontdekt door de massa. Bij ons vind je natuurlijke materialen zoals biologisch katoen, hennep, tencel, cupro, modal, bamboe maar ook gerecyclede materialen en stoffen. We hebben daarbij gekozen voor vegan materialen, waar geen dierlijke ingrediënten aan te pas komen.

Uitgezocht met liefde
We willen dat mensen weten dat wat ze bij ons krijgen, eerlijk en duurzaam is. We houden niet van een opgeheven vingertje. Iedereen leeft volgens zijn/haar eigen principes en leeft in zijn of haar eigen tempo. Wat we wel doen is de fun van fair fashion laten zien. Elk item is met zoveel liefde uitgekozen dat het voelbaar is. Wij geven je graag duurzame stukjes van die liefde…

Bekijk de mooiste fair fashion collecties in onze shop