ECOLunchbox duurzaam design

Ecolunchbox is geboren vanuit het idee dat verandering kan beginnen tijdens de lunch. De bedenker van het duurzame merk, Sandra Ann Harris, en haar gezin zijn altijd al bezig geweest om zo gezond en duurzaam mogelijk te leven. Daarom dronken ze al uit roestvrij stalen waterflessen. Daarnaast wilde Sandra graag haar lunch ook veilig en duurzaam houden. Ze wilde af van het plastic in de lunchtrommels van haar kinderen. Als onderzoeksjournalist onderzocht ze de effecten van plastic op eten en het beviel haar niet wat ze steeds meer ontdekte. Plastic bevat giftige stoffen die ook je eten aantasten. Nadat ze een tijd zocht naar een veilige broodtrommel en die nergens kon vinden, besloot ze er zelf eentje te ontwerpen. Daarnaast wilde ze Moeder Aarde beschermen. De enorme hoeveelheid plastic op aarde en in onze wateren kan niet blijven toenemen. Met de ontwikkeling van een duurzame lunchbox kon ze twee vliegen in 1 klap slaan.

Weg met plastic

Ze ontwikkelde een serie lunchtrommels en andere artikelen, bedoeld voor onderweg, vrij van plastic. Al deze producten zijn gezond voor mens en milieu. ECOLunchbox is een missie gedreven, sociale onderneming die mensen wil onderwijzen en empoweren. Onder het motto: samen staan we sterk wil het bedrijf een beweging op gang zetten en zo de wereld gezonder te maken. Als familie, voor familie afscheid neemt van plastic en hun lunches ‘groener’ maken. Een reis naar nieuwe gewoonten kan altijd en overal beginnen.


Roestvrijstaal

ECOlunchbox heeft verschillende producten om voedsel in te bewaren. Het belangrijke van deze producten is dat ze plastic-, vinyl-, PVC-, BPA- en loodvrij zijn. De mooie collectie heeft als basis een mooie kwaliteit roestvrijstaal. Het grote voordeel van roestvrijstaal is dat het eindeloos meegaat, eenvoudig in de vaatwasser kan en geen geuren of smaak overneemt van het voedsel. De lekvrije trommels hebben een deksel van recyclebaar silicone.