ENAMEL Copenhagen speelse sieraden met een prachtig design

 

ENAMEL Copenhagen is een Deens sieradenmerk. Het werd in 2012 opgericht door ontwerpster Marie Rantzau. Een Deense dame met een voorliefde voor unieke materialen, kleuren, metalen, stenen en emaille. Haar inspiratie haalt en haalde ze uit haar reizen, met name door Azië. Ze houdt van kleurrijk en kleuren spelen dan ook een belangrijke rol in haar collecties.

Inspiratie
Rantzau laat zich inspireren door traditionele sieradenstijlen waar zij een geheel eigen draai aan geeft. De eenvoud, het lichte, speelse en de humor zijn karakteristiek voor ENAMEL Copenhagen. In haar visie zijn sieraden vrolijk maar ook serieus én innovatief.

Unieke designs
De sieraden van ENAMEL Copenhagen zijn kleurrijk, speels én elegant en juist deze combinatie maakt de collectie zo uniek. Alle sieraden zijn gemaakt van 18 karaats gold-plated sterling zilver. Dat wil zeggen dat de kern van hoogwaardig zilver is met een 18karaats gouden laag.  De sieraden worden geproduceerd in Thailand, waarbij Rantzau samenwerkt met zorgvuldig gekozen ateliers.

Met liefde voor omgeving en medewerkers
Een belangrijke voorwaarde voor Rantzau is dat de mensen die werken aan haar sieraden een goede boterham verdienen en onder uitstekende omstandigheden werken. Met haar sieraden helpt ze (nieuwe) banen te creëren. Met het oog op mens en milieu en een aversie voor verspilling maakt de ontwerpster gebruik van hoogwaardig gerecycled goud.

Eindeloos mixen en matchen
Alle collecties kun je eindeloos, onderling mixen en matchen en zo een unieke en persoonlijke look creëren.