Fraenck: ambachtelijk gemaakte tassen

Fraenck is een jong Nederlands bedrijf, opgericht door mensen met het hart op de juiste plek. Ze presenteren zich als social enterprise. Ze geloven in een inclusieve wereld. Sociaal houdt in dat ze zoveel mogelijk leerwerkplekken bieden aan mensen die ‘een afstand tot de arbeidsmarkt hebben’. Ze kunnen door een beperking of belemmering niet aan een reguliere baan komen, omdat ze om verschillende redenen er (nog) niet klaar voor zijn. Bij Fraenck leren ze vaardigheden die hen verder brengen. Fraenck laat mensen groeien.

Duurzaam
Natuurlijk is Fraenck ook duurzaam. Ze recyclen en upcyclen zoveel mogelijk materialen. Fraenck maakt de mooiste tassen en rugzakken en gebruikt als grondstof hiervoor zo veel mogelijk restant materialen. Zo geven ze snijverlies van zeilmakerijen en restpartijen kunstleder een tweede leven. Supermooie materialen die anders in de afvalbak belanden.

Lokaal
Fraenck heeft een atelier in Arnhem. Daar houden ze zicht op de omstandigheden waarin de collectie wordt vervaardigd en behouden zij het Nederlandse ambacht van tassen maken. Van patroontekenen tot aan zeilmakerstechnieken. De tassen worden ontworpen door een ervaren ontwerpersduo. Prachtige tassen en accessoires van hele mooie, duurzame materialen. We zijn er trots op dat we dit mooie, Nederlandse merk in onze conceptstore mogen verkopen.