Fraenck tassen: ambachtelijk gemaakte tassen

Fraenck tassen is een jong Nederlands bedrijf, opgericht door mensen met het hart op de juiste plek. Ze presenteren zich als social enterprise. Ze geloven in een inclusieve wereld. Sociaal houdt in dat ze zoveel mogelijk leerwerkplekken bieden aan mensen die ‘een afstand tot de arbeidsmarkt hebben’. Ze kunnen door een beperking of belemmering niet aan een reguliere baan komen, omdat ze om verschillende redenen er (nog) niet klaar voor zijn. Bij Fraenck leren ze vaardigheden die hen verder brengen. Fraenck laat mensen groeien.

 

Duurzame tassen van Fraenck

Natuurlijk is Fraenck ook duurzaam. Ze recyclen en upcyclen zoveel mogelijk materialen. Fraenck tassen en rugzakken zijn zoveel mogelijk gemaakt restant materialen. Zo geven ze snijverlies van zeilmakerijen en restpartijen kunstleder een tweede leven. Supermooie materialen die anders in de afvalbak belanden.

Fair fashion uit Nederland

Fraenck heeft een atelier in Arnhem. Daar houden ze zicht op de omstandigheden waarin de collectie wordt vervaardigd en behouden zij het Nederlandse ambacht van tassen maken. Van patroontekenen tot aan zeilmakerstechnieken. Fraenck tassen worden ontworpen door een ervaren ontwerpersduo. Prachtige tassen en accessoires van hele mooie, duurzame materialen. We zijn er trots op dat we dit mooie, Nederlandse merk in onze conceptstore mogen verkopen.