GreenTime kwaliteit in natuurlijke producten

GreenTime is een mooi, natuurlijk Italiaans merk dat staat voor de hoogste kwaliteit. Duurzaamheid is daarbij het uitgangspunt. Dat is te merken in de levensduur maar zeker ook in de manier waarop de producten worden geproduceerd. Alle producten hebben een Italiaans design, dus met de mooiste afwerking en details! Zo ook bij de houten horloges. Bij deze limited edition collectie Barrique maken ze gebruik van oude wijnvaten met een rijke geschiedenis. Hiermee heb je een uniek en duurzaam uurwerk aan je pols. De oplage is slechts 500.

GreenTime houten horloges

Deze unieke uurwerken zijn handgemaakt en van 100% natuurlijk FSC hout. FSC staat voor De Forest Stewardship Council. Dit is een internationale non-profit organisatie die zich inzet voor duurzame bosbouw. Het hout komt dus uit duurzaam beheerde bossen. Alleen het beste hout wordt gebruikt voor Greentime horloges. Uiteraard zijn de uurwerken vrij van giftige materialen. De horlogebanden zijn 100% afbreekbaar in het milieu. Voor de houten banden wordt lijm op waterbasis gebruikt dus ze zijn vrij van dierlijke ingrediënten en dus vegan. Waar en wanneer nodig wordt roestvrij staal gebruikt.
De horloges zijn voorzien van een Miyota uurwerk waar 24 maanden garantie op zit.

Duurzame keuze

Bij GreenTime proberen ze de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. In hun limited edition collectie Barrique maken ze gebruik van oude wijnvaten met een rijke geschiedenis. Zo heb je een uniek en duurzaam uurwerk aan je pols. De oplage is slechts 500.  Hout is een levend product met nerven dus zelfs binnen hetzelfde model kunnen er verschillen zijn in kleur en uitstraling. Elke horloge is een kunstwerkje en waarlijk uniek.