Kabloom explosieve kleuren in je tuin… of daarbuiten

Zaadbommetjes van Kabloom zijn vriendelijke bommetjes die groeien. Zogeheten guerilla gardening granaten, gevuld met bloemzaden. Wie houdt er nu niet van een fleurige bloemenzee? De bijtjes en vlinders in elk geval wel. Net als de vogeltjes die speciaal voor deze bloemetjes uit de lucht komen.

Tover de wereld om in een bloemenzee

Ga de samenwerking aan met de  buitenwereld om ongezellige stukjes land om te toveren tot een levendig stukje natuur en een explosieve mix van kleuren. De bommetjes zijn gevuld met een combinatie van organic mest en wilde bloem- of kruidenzaden. Help mee om de bijtjes, vlinders en andere belangrijke insectenpopulaties in stand te houden door bloemen te planten waar zij van houden. Wilde bloemen zijn immers rijk aan nectar. De shell van het bommetje is gemaakt van 100% gerecycled papier, biologische mest, niet gemodificeerde zaden en 100% gerecycled lijmvrije verpakking. Zo maak je niet alleen de wereld een stukje kleurrijker, het is ook nog eens duurzaam en goed voor het milieu. Pssst, tussen maart en mei, hebben de bommetjes het meeste effect. Buiten deze maanden kun je ze heel goed binnen opkweken, als dat natuurlijk lang niet zo leuk!

Het brein achter Seedbombs

Het idee van Seedbombs komt van de oprichter en directeur van Kabloom Darren Wilson. Tijdens zijn studie verlegde hij zijn focus naar eco-design. Hij vond dat er maar heel weinig verkrijgbaar was, op dit gebied. En waarmee maak je je omgeving en daarmee dat stukje wereld een stukje aangenamer? Juist ja, met bloemen. En als je dan ook nog eens de bijtjes, vlinders en andere insecten kunt plezieren en de vogeltjes van nectar voorziet, dan ben je goed bezig. Daar worden we toch blij van?