Retourneren/herroeping en Ruilen

Retourneren: 14 dagen zichttermijn
Vanzelfsprekend kun je bij ons altijd retourneren/herroepen en ruilen. Uiteindelijk willen we dat je helemaal blij en tevreden bent met je bestelling. Je hebt een afkoelingsperiode van 14 dagen om artikel(en) te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het artikel. Je kunt hiervoor het meegestuurde retourformulier gebruiken of vergelijkende informatie die je ons kunt mailen.  Deze informatie ook graag bijsluiten in jouw retourzending. Je hebt vanaf het moment van de herroeping nog 14 dagen de tijd om het product terug te zenden.  Het product kan alleen ongebruikt en,  indien mogelijk, in originele binnenverpakking geretourneerd worden. Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor jouw eigen rekening.

Na ontvangst van de retourzending

Na een goede ontvangst van jouw retourzending (*), betalen wij jou volledig terug (inclusief eventuele leveringskosten indien de volledige bestelling is geretourneerd) onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop jij ons de herroeping hebt gemeld. Terugbetaling is onder voorbehoud. Zie ook uitsluiting op herroeping. (*) Ten overvloede: indien je gratis verzending had, dan vallen er uiteraard geen verzendkosten terug te betalen. Kosten die niet zijn gemaakt, vallen ook niet terug te betalen.

Tenzij Ditha Bonita aanbiedt het product zelf af te halen, mag Ditha Bonita wachten met terugbetalen tot zij het product heeft ontvangen of jij aantoont dat jij het product hebt teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. Ditha Bonita gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat jij hebt gebruikt, tenzij jij instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor jou.

Als jij hebt gekozen voor een duurdere methode van levering dan de standaardlevering van Ditha Bonita, hoeft Ditha Bonita de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen.

Ruilen(**): 14 dagen zichttermijn
Ook kun je binnen 14 werkdagen na ontvangst van je bestelling een tas of kleding ruilen. Bij ruiling met een andere tas of een andere maat, betalen wij ook je verzendkosten en mag je het artikel op onze kosten omruilen. Let op: geldt alleen voor Nederland! In dit geval stuur je een bericht via mail of Whatsapp, dan krijg je van ons een sticker die je kunt laten inscannen op een PostNL of DHLpunt. Voorbehoud. Het item of de items waarvoor je de bestelling ruilt, moeten van een vergelijkbaar bedrag zijn. Indien je bijvoorbeeld een bestelling van 100 euro omruilt voor een item van 10 euro, worden de retour/ruilkosten door ons niet vergoed. De bedragen moeten in verhouding staan. Helaas kunnen we items als bekers en dergelijke onder de 35 euro niet gratis omruilen. De kosten van heen en weer zenden vallen dan bijna net zo hoog uit als de beker zelf.
Wil je ruilen vanuit België, neem dan even contact met ons op!

Terugbetaling bij retournering
Na ontvangst door Ditha Bonita van jouw retourzending zullen wij jouw betaling terugstorten binnen 14 dagen. Het spreekt voor zich dat de retourzending wel in orde moet zijn bevonden. Kosten voor retouren zijn voor rekening van de klant.

Betekenis kosten van verzenden, retourneren, ruilen
Kosten van verzenden zijn de kosten die worden gemaakt om de bestelling naar de klant te versturen. Bij een bedrag boven de 75 euro zijn de kosten voor ons. Bij een bedrag onder de 75 euro betaalt de klant een bijdrage (dit zijn niet de werkelijke kosten, een deel daarvan nemen wij voor onze rekening).
Kosten van retourneren zijn de kosten die worden gemaakt om de bestelling naar ons te retourneren
Kosten van ruilen zijn de kosten die worden gemaakt om een artikel om te ruilen. Ruilen (uitsluitend tassen en kleding) is voor onze rekening.** (zie kopje Ruilen).

 (*) Uitsluitingen op herroeping: Artikelen dienen onbeschadigd, niet gedragen, niet gewassen of anderszins duidelijk gebruikt of bewerkt te zijn. Ruilingen en retouren moeten voorzien zijn van de originele binnenverpakking, indien mogelijk en bijgeleverd, en bijbehorend prijskaartje aan het artikel. Artikelen die hier niet aan voldoen, worden niet in behandeling genomen! Er wordt in dat geval geen nieuw artikel opgestuurd of geld teruggegeven. Eventuele kosten die Ditha Bonita heeft gemaakt voor het terugnemen van de goederen, zullen aan je worden doorberekend. Wil je het beschadigde of gebruikte artikel terug? Dan kan dit tegen vergoeding van verzend- en handlingskosten.

– Shapewear en ondergoed dat uit de verpakking is gehaald en/of gedragen, kan om hygiënische redenen nooit geruild of geretourneerd worden. Samengevat: de onderkleding moet nog in de nieuwe, originele staat zijn en nog van alle labels voorzien zijn in de niet-aangebroken verpakking.

– Pakketten die onder rembours naar ons verzonden worden, worden helaas niet geaccepteerd. Wij zijn niet aansprakelijk voor ruilingen/ retouren die zoek zijn geraakt met de post.

Ruilen of retourneren bij onze conceptstore
Je kunt het artikel ook persoonlijk ruilen of terugbrengen bij onze conceptstore: De Binderij 60B, 1321 EK Almere-Literatuurwijk. Voor contact informatie en openingstijden, zie Contact

Herroepings formulier
Om het retourneren voor jou zo eenvoudig mogelijk te maken, sturen we jou een retourformulier mee, met je bestelling. Mocht je dit kwijtraken, dan tref je hieronder een download aan van een retournerings/ herroepingsformulier. Je mag dit formulier gebruiken door deze tekst over te nemen in je aanmeldingsmail om te retourneren. Ook kun je deze tekst bijsluiten bij je retourzending.

Ruil | Retour adres:
Ditha Bonita
De Binderij 60-B
1321 EK Almere

Voor verdere vragen:
Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Deze kun je bereiken via mail of via: 0365468041 en/of 06543 zeven vijf 165. Zie de link naar Klantenservice.

Je kunt hier het retourformulier downloaden