Waterleidingen zijn gemaakt van koper en dat is niet geheel zonder reden. Koper is duurzaam en het doodt bacteriën en virussen, zoals E. Coli, Salmonella en Vibrio Cholerae. Daarnaast verlaagt koper de zuurtegraad in het water. Het heeft een helende werking op je lichaam. Om deze redenen zijn wij groot fan van koperen drinkflessen. We nemen je in dit artikel graag mee langs alle gezondheidsvoordelen van koper en waarom een koperen waterfles de beste keuze is!

Eigenschappen van koper

Koper is een scheikundig element en de eerste metaalsoort die de mensheid kent. In veel legendes en mythes speelt koper een belangrijke rol. Onderzoeken en opgravingen tonen aan dat koper al sinds 5000 jaar voor Christus gebruikt werd. Men gebruikte het om het om te smelten naar brons en om koperhoudende mineralen, zoals malachiet en azuriet, te isoleren. Koper houdt essentiële voedingsstoffen voor mens, dier en planten. Het is niet voor niets dat onze waterleidingen van koper gemaakt worden. Het genereert veilig en zuiver drinkwater Daarnaast haalt het de zuurtegraad in het water naar beneden.

De helende werking van koper

Er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken die de gezondheidsvoordelen van koper aantonen. Water in een koperen waterfles wordt geïnfiltreerd met de positieve gezondheidselementen. Zo transformeert koper water in natuurlijk alkaline water wat helpt om de ph waarde in je lichaam in balans te brengen. De helende werking van koper lijkt eindeloos. We sommen een aantal van de belangrijkste gezondheidsvoordelen op:

  • vermindert ontstekingen
  • heeft een positieve werking bij artrose en reuma
  • helpt tegen menstruatiepijn en krampen
  • gaat bloedarmoede tegen
  • helpt vocht af te drijven bij oedeem (denk aan vocht wat in de enkels vastgehouden wordt)
  • is goed tegen zweren en spataderen
  • versterkt de lever, het immuunsysteem en het geheugen
  • is goed voor vruchtbaarheid
  • bevordert de groei van bindweefsel en botweefsel
  • stimuleert ijzeropname en pigmentatie

Ondanks dat koper een essentieel ingrediënt is voor ons, is een overschot aan koper gevaarlijk. Maximaal 5mg koper per persoon per dag is de absolute grens. Dit komt neer op zo’n 550 gram gekookte zilvervliesrijst. De kans dat je te veel koper binnenkrijgt door voeding of het drinken uit een koperen drinkfles is overigens nihil.

Koper voor spirituele ontwikkeling

Koper is een fysieke geleider van elektriciteit en warmte. Om die reden zien spiritisten het vaak als de geleider van het geloofssysteem. Volgens mythen en legendes maakt koper het mogelijk om spirituele energie te bewegen tussen mensen, de geestenwereld, aura’s en kristallen. Koper heeft volgens die verhalen de kracht om gedachten te versterken bij het verzenden en ontvangen van psychische communicatie. New Age volgers dragen koper met stenen en kristallen om de krachtige eigenschappen van al deze elementen in balans te houden. Vandaag de dag zien we nog steeds wereldwijd in lichamelijke en geestelijke genezingsrituelen het gebruik van koper om het spirituele proces positief te beïnvloeden.

Forest & Love koperen waterflessen

Met zoveel gezondheidsvoordelen van koper wil je deze optimaal voor je laten werken. Wij stuitten op de fantastische waterflessen van het merk Forest & Love. De handgemaakte koperen waterflessen van Forest & Love zijn echt ambachtswerk. Het Duitse familiebedrijf focust zich met hun drinkflessen niet alleen op het verminderen van plastic, maar ook op het daadwerkelijk bevorderen van je gezondheid. Iets wat andere waterflesmerken niet of nagenoeg niet doen. Daarnaast hebben zij ook een luxe lijn waterflessen, karaffen en pitchers. Traditionele bewerkingstechnieken worden door Forest & Love ingezet om superlichte en duurzame waterflessen te produceren die een leven lang meegaan. De flessen zijn lichter dan staal of glas en zoveel beter voor het milieu.

Bekijk het aanbod van Forest & Love >

Het groene hart van Ditha Bonita

In onze eco vegan webshop en concept store bieden we een variatie aan mooie merken en producten die oprecht duurzaam zijn. Wij selecteren ons assortiment op basis van alle facetten die bij duurzaamheid komen kijken: milieu, mens én dier. Mocht je graag persoonlijk contact met ons willen dan kun je onze concept store in Almere bezoeken of met onze klantenservice contact opnemen. Ons streven is tevreden klanten en we adviseren je daarom graag op basis van eigen ervaring. Bij besteding vanafvega € 50,- verzenden we je bestelling gratis.

Bekijk ons aanbod in onze eco concept store >

Geef een reactie

Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0