Kuyichi Pure Goods is het eerste merk dat organic jeans produceerde. Het verhaal van Kuyichi jeans begint in 2000 in Peru. De oprichters van het merk onderzochten de katoenindustrie in Peru en waren geschokt door de vervuiling en de armoede die ze zagen. Het alternatief was biologisch katoen. Zonder gebruik van giftige chemicaliën en een beter leven voor de katoenboeren. En dus kwam het idee om 100% organic denim te maken.
Kuyichi pure goods: verantwoordelijkheid voor milieu en maatschappij
De mensen achter Kuyichi geloven in het nemen van verantwoordelijkheid ten aanzien van milieu en maatschappij. Dat is meer dan goede producten maken tegen een goede prijs. Ze willen een positieve impuls geven aan de kledingindustrie door te werken met biologische en gerecyclede materialen. Daarom kiezen ze hun producenten met grote zorg. Ook met de bedoeling om de arbeidsomstandigheden in deze industrie te verbeteren.
Alle katoen die de ontwerpers van Kuyichi gebruiken is 100% biologisch. Biologisch geteelde katoenplanten krijgen geen chemische meststoffen, pesticiden of insecticides. Biologisch katoen reduceert de CO2 emissies met 60% in vergelijking met de normale katoen. Het is ook beter voor de boeren die ermee moeten werken. Natuurlijk is het ook beter voor jouw eigen huid.
Tijdloze en organic kleding die hun waarde behouden
De collectie van de fair trade spijkerbroeken van Kuyichi is tijdloos en behoudt zijn waarde. Dat maakt het slow fashion. Een mooie jeans neemt alleen in waarde toe. Het vertelt een verhaal, naarmate je het langer draagt draagt het daar toe bij. Er zijn geen seizoensgebonden collecties en er is ook geen sale. De waarde van een product verandert namelijk niet en een jeans zou altijd een eerlijke prijs moeten hebben voor de gebruiker, de winkeliers en de arbeiders. Dat zelfde geldt ook voor de tees, truien, jasjes en jurkjes die je ook kunt vinden van dit merk.
Naast slow fashion is het concept van recycling belangrijk. Daarom werken ze bij Kuyichi samen met verschillende partners om mooie dingen van oude denim te maken.
Om met Kuyichi te spreken: ‘Laten we rustig aan doen en waarderen wat we hebben, nadenken over wat we kopen en een duurzame keuze maken!’