De mode-industrie heeft een enorme impact op het milieu. Gelukkig zijn er bedrijven die zich inzetten voor duurzame productie en materialen, zoals Lenzing AG.

Wat is Lenzing™ Ecovero™?

Lenzing™ Ecovero™ is een duurzaam alternatief voor viscose. Viscose is een populair materiaal in de mode-industrie vanwege de zachte textuur en glans. Het materiaal heeft ook een grote impact op het milieu. Viscose wordt gemaakt van houtpulp. Dat is weliswaar een natuurlijk materiaal, maar het productieproces vereist grote hoeveelheden water en chemicaliën.

Lenzing™ Ecovero™ is ontwikkeld door Lenzing AG, een Oostenrijks bedrijf dat zich richt op duurzame vezelproductie. Het materiaal wordt gemaakt van duurzaam beheerde houtpulp. Van bomen uit natuurlijk gekweekte, hernieuwbare en FSC of PEFC gecertificeerde bossen. Deze bomen groeien in Europa en de pulp wordt geproduceerd in Oostenrijk. Daarnaast gebeurt het bleken van de pulp 100% chloorvrij en vergeleken met de productie van viscose is er sprake van 50% minder uitstoot en wordt slechts de helft van de hoeveelheid water en energie gebruikt. Bovendien is de vezel biologisch afbreekbaar en composteerbaar, wat betekent dat het op een duurzame manier kan worden afgebroken aan het einde van de levensduur van het kledingstuk.

Duurzaamheid van Lenzing™ Ecovero™

De duurzaamheid van Lenzing™ Ecovero™ wordt grotendeels bepaald door het productieproces. Het materiaal wordt geproduceerd in een gesloten lusproces, wat betekent dat water en chemicaliën worden gerecycled en hergebruikt in plaats van te worden geloosd. Bovendien heeft Lenzing™ Ecovero™ het EU Ecolabel, wat betekent dat het materiaal voldoet aan strenge milieunormen en dat het is getest op veiligheid voor mens en milieu.

Voordelen van Lenzing™ Ecovero™

Naast de duurzaamheidsvoordelen heeft Lenzing™ Ecovero™ ook praktische voordelen. Het materiaal is zacht en comfortabel en voelt heerlijk aan op je huid. Het heeft ook een natuurlijke glans, waardoor het een luxe uitstraling heeft. Daarnaast is het materiaal lichtgewicht en ademend, waardoor het ideaal is voor kleding als blouses, topjes, jurkjes of soepelvallende (zomerse) broeken. Het is een duurzaam alternatief voor traditionele viscose, zonder concessies te doen aan kwaliteit of esthetiek.

Over Lenzing AG

Geef een reactie

Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0