Archive for the ‘Blog’ Category

apr 04

Schaapje Schaapje bij Ditha Bonita

Met ingang van donderdag 6 april 2017 is Wendie Hagendoorn van Schaapje Schaapje een dag in de week te vinden in de Lounge Boutique van Ditha Bonita. Ze heeft een kleine, zorgvuldig geselecteerde collectie in de boutique hangen en is verder beschikbaar om al je vragen te beantwoorden. Wil je ervan verzekerd zijn dat het artikel dat je graag wilt passen aanwezig is? Stuur dan vooraf even een berichtje zodat je zeker weet dat je niet mis grijpt.
Wendie is er van 11.00 – 17.00uur.
Eigenaresse Mariël van den Donk van Ditha Bonita ‘verhuist’ naar de woensdag.
Zij is dan aanwezig van 11.00 – 17.00uur. Daarnaast is ze elke zaterdag aanwezig van 11.00 – 14.00 uur. Op vrijdag vind je Ada Kaspersma van Be Balanced Beads in onze Boutique. Uiteraard kun je te allen tijde een afspraak maken op afwijkende dagen en/of tijden met Mariël, Wendie of Ada.

De bezoektijden en dagen waarop je zonder afspraak kunt langskomen zijn vanaf woensdag 12 april:

Woensdag:  11.00 – 17.00uur     aanwezig: Mariël van den Donk
Donderdag: 11.00 – 17.00uur     aanwezig:  Wendie Hagendoorn
Vrijdag:        11.00 – 17.00uur     aanwezig: Ada Kaspersma
Zaterdag:     11.00 – 14.00uur     aanwezig: Mariël van den Donk

 

nov 29

De queeste naar het perfecte schoonmaakmiddel

Green-Care_Sanitairreiniger_natuurlijk_schoonmaakmiddel_Sanet_zitrotan_winkel_almere_ditha-bonita_veganfriendlySchoonmaken is niet mijn favoriete bezigheid. Het is een eindeloze herhaling van vervelende, maar noodzakelijke karweitjes. Je bent nooit klaar met poetsen. Want het wordt elke keer weer stoffig, zanderig, modderig… Er wordt immers geleefd in de ruimtes waar jij woont, wandelt, werkt. Dat ontdekte ik eens te meer tijdens de verhuizing, inrichting en verbouwing van Ditha Bonita Boutique de afgelopen tijd.

Je verlaat een pand en dat moet keurig leeg. Het heet bezemschoon, maar je doet net wat meer. Zo ben je nu eenmaal. Ik ben geen Miep Proper, maar je ruimt je ‘rotzooi’ achter je op, zo ben ik opgevoed.

Vlekjes wegwerken
Je verhuist naar een ander pand en wilt dat schoonmaken voor gebruik. De verhuurder heeft geschilderd en geklust; het is netjes opgeleverd. En toch kom je onbekende vlekken tegen, hardnekkige randjes of brutale strepen. En natuurlijk wil je elke herinnering aan je voorgangers wissen. Letterlijk wegpoetsen. Maar helemaal ‘weg’ gaat het nooit, hoe hard je ook probeert.

Fris om te verbloemen
Ik houd van schoonmaakmiddelen kopen. En bijzondere, maar vaak nutteloze, schoonmaakgadgets. De meeste reinigingsmiddelen werken oppervlakkig. Ze ruiken fris en verbloemen dat het nooit 100% schoon wordt. Die voorliefde voor schoonmaakmiddelen is eigenlijk een queeste. Bestaat er een middel dat wel doet wat het belooft? Ik kan gelukkig volmondig ja roepen. Ik heb het gevonden. En sindsdien heb ik geen ander schoonmaakmiddel meer gekocht. Sterker nog, ik verkoop het nu zelf in mijn zaak: alles van Green Care.

Green Care
Mijn all time favorite is Green Care Zitrotan Sanitairreiniger . 100% natuurlijk, cruelty free en het werkt als een tierelier. Poetsen is nog steeds niet mijn favoriete bezigheid, maar call me crazy, ik kan er heel gelukkig van worden, als een vervelende vlek als sneeuw voor de zon verdwijnt. Wie wil, mag het nu met 25% korting uitproberen. Haal het op in de lounge boutique van Ditha Bonita of bestel (t/m 31/12 2016) online met code schoon25. De eerste die reageert, krijgt het zelfs gratis, in ruil voor een review. I dare you…

nov 25

Breng parfum aan waar je gekust wilt worden…

ruik_verschil_ingredienten_parfum_100natuurlijk_dithabonita_almere_geurcirkel-543x543Ik geef toe: een van mijn guilty pleasures is parfum op de binnenkant van mijn polsen sprenkelen en daar gedurende de dag regelmatig aan ruiken. Ik kan daar intens van genieten. Zeker als het een heerlijke en frisse geur betreft. Ben zelf van het ietwat zoetige en het mag dan best goed ‘ruikbaar’ zijn.

Warm en geurig
Het is niet voor niets dat we parfum op onze pols en in de hals aanbrengen. Op deze plekken is de huid dunner én warmer. Ideale omstandigheden om een geur goed tot zijn recht te laten komen. Maar één ding wist je waarschijnlijk nog niet: de allerbeste en warmste plek is je navel.
Ik hoor je bijna denken. Jij bent niet goed snik, ik zie me al parfum in mijn navel spuiten. En toch is dit een ideaal plekje op je lichaam. Het is er lekker warm en enkele subtiele druppeltjes blijf je lang ruiken.

Kusbare plekjes
Coco Chanel, stijlicoon ‘pur sang’ zei al: ‘One should use perfume wherever one wants to be kissed’. Met andere woorden: ‘breng parfum aan op de plekken waar je gekust wilt worden.’ En zij kon het weten want de meest beroemde (mijn lievelingsparfum) en ongeëvenaarde parfum, Chanel no 5, komt uit het Huis van Chanel. Laten die plekken nu juist overeenkomen met die delen van het lichaam waar je je hart het krachtigste kunt voelen: je borst (mmm subtiel in je decolleté) en je knieholte (jawel).
Geniet ervan en laat anderen ook genieten van jouw geur. Bedenk wel, subtiel is sexy. Spray dus nooit te overdadig.

Maak het Verschil
Tip: Ik ben gek op de 100% puur natuurlijke geur van het Almeerse parfumbedrijf Ruik. Het draagt de naam Verschil. Niet echt een romantische naam, maar je maakt met deze geur wel het verschil. De basis bestaat uit sinaasappelschillen, gecombineerd met pure, eerlijke ingrediënten, ambachtelijk geproduceerd. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Mmmmmm.

Met code Verschil krijg je tot en met 5 december 2016 2.50 korting op een flesje met 30ml of 50ml inhoud.