Het ontstaan van Skunkfunk

Skunkfunk is een hip, trendy en groen global brand, dat bekend is op vier wereldcontinenten. Zo vind je Skunkfunk in modesteden als Parijs, Berlijn, San Francisco, Barcelona en natuurlijk Almere. Het lifestylemerk staat bekend om haar tijdloze schoonheid en hoge kwaliteit. Daarnaast is de kleding geproduceerd met liefde voor mens, milieu en dier: waarden die perfect aansluiten bij Ditha Bonita Boutique.

  • Skunkfunk is verkrijgbaar vanaf € 45,-
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 75,-
  • Binnen 14 dagen retourneren

In het midden van de jaren 90 van de vorige eeuw begon Mikel Feijo Elzo, de oprichter van Skunkfunk, met de verkoop van T-shirts op muziekfestivals. Met de opbrengsten van de shirts bekostigde Mikel zijn reizen. Al snel werden de shirts populair onder de festivalgangers, waardoor de simpele T-shirt lijn uitgroeide tot een ware kledinglijn met een collectie die ergens voor staat. Skunkfunk was born.

Kenmerkend voor de items is de unieke, creatieve urban style die in ieder kledingstuk terugkomt. De collecties zijn in harmonie met de laatste trends, maar worden altijd voorzien van een opvallende en originele twist. Om ieder seizoen met een verrassende, duurzame en originele collectie te komen, experimenteren en creëren de ontwerpers van Skunkfunk volop. De lijfspreuk van Skunkfunk is dan ook niet voor niets: ‘Make a difference!’

Collectie met een hart

Iedere collectie van Skunkfunk wordt met liefde ontworpen in het hart van Baskenland, Spanje. Hier vind je het pure groen, de levendige kleuren en het urban landschap die de inspiratie vormen voor de ontwerpers. Mede dankzij deze inspiratiebron vergeten de ontwerpers van Skunkfunk nooit hoe belangrijk de omgeving is. De collectie van Skunkfunk is dan ook duurzaam en ontworpen om verandering te creëren in de modewereld. Een duurzame fashionindustrie is niet alleen mogelijk, maar ook nodig!

De groene partners van Skunkfunk

In elke stap van het proces ben je afhankelijk van medewerkers en partners. Boeren, spinners, wevers, producenten, inpakkers en verschepers: iedere schakel dient zich te houden aan de duurzame basis. Bij Skunkfunk wordt dit uitgangspunt streng gecontroleerd. Daarnaast onderzoeken de mensen achter Skunkfunk wat de sociale en milieutechnische impact van de kledingproductie is op de omgeving. Het GOTS certificatiesysteem speelt een belangrijke rol in dit proces en dus voor het urban merk.

GOTS-gecertificeerd

GOTS staat voor Global Organic Textile Standard. Deze internationale standaard staat voor biologische kleding en textiel. Daarbij gaat men uit van 100% biologische grondstof. Daarnaast moet kleding en textiel met dit keurmerk voor minstens 70% uit biologische vezels bestaan. Dit percentage kun je eenvoudig controleren, omdat deze altijd vermeld staat in het etiket van het kledingstuk.

Binnen de hele keten, van het oogsten van de grondstoffen, via de maatschappelijk verantwoorde productie tot de etikettering, verpakking en distributie, dient te worden voldaan aan de strenge standaard voor biologisch textiel. Maar dat is nog niet alles. Naast het productieproces moeten de sociale criteria bij de katoenteelt en de verwerking tot stof voldoen aan de GOTS-normen. Belangrijk hierbij zijn een minimumloon, een verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving.

Skunkfunk gaat voor 100% milieuvriendelijk

100% duurzame kleding is een stap-voor-stap proces. De ontwerpers van Skunkfunk kijken altijd naar nieuwe materialen, nieuwe procedés en innovatieve productietechnieken. In alle collecties vind je behalve biologisch katoen ook gerecycled polyester, lyocell of linnen. Skunkfunk garandeert in 2020 een totaalcollectie (100%) van biologisch katoen te kunnen aanbieden.

Uniek bij Skunkunk: de Zero Waste-collectie

Wat zijn de meest innovatieve productiemethoden die afval en CO2 emissie reduceren en tegelijkertijd geen concessie doen aan creativiteit? Normaal gesproken wordt 15% tot 20% van de stof niet gebruikt bij het produceren van een kledingstuk. Skunkfunk daagde haar ontwerpteam uit om een patroon te ontwerpen, waarbij 100% van het materiaal gebruikt kon worden voor het kledingstuk. Dit resulteerde in een unieke Zero Waste-collectie waarbij geen enkel stukje stof wordt weggegooid.
Bij Ditha Bonita Boutique houden we deze ontwikkelingen in de gaten.

Neem contact op met Ditha Bonita

Heb je vragen over het merk Skunkfunk of wil je meer informatie over een bepaald artikel? Neem contact op via mail of bel 036 54 68 041.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.