Superwaste van theebalen tot kweektuintjes

SuperWaste is een Nederlands, sociaal bedrijf. Ze bedenken de mooiste producten uit gebruikte theezakken. Alles wordt met de hand gemaakt. Het sterke, uniek geprinte, spatwaterdichte materiaal wordt bij de plaatselijke theeproducenten in India ingezameld. In het eigen werkgelegenheidsproject in India worden ze omgetoverd tot duurzame en trendy producten. Samen met de partner in India ontwikkelen de mensen achter Superwaste innovatieve collecties. Recyclen, duurzaamheid en Fair Trade staan centraal. Het spreekt voor zich dat iedereen een eerlijke prijs krijgt, werkt onder goede arbeidsomstandigheden en normale werktijden heeft.
De Theebalen

In India maken ze gebruik van enorme theebalen voor het transport van thee van de theeplantages naar fabrieken, hotels en restaurants. Als de grote zakken leeg zijn, worden ze normaal gesproken weggegooid als afval. Superwaste zorgt ervoor dat deze theebalen een tweede leven krijgen. Het materiaal is gerecycled 80 GSM non woven polypropyleen. Elk product heeft een unieke print, afhankelijk van de theeplantage waar de Theezakken vandaan komen. Superwaste vermaakt per jaar meer dan 50.000 theebalen tot nieuwe producten.

Bij Ditha Bonita vind je de ‘Super Gardening’ collectie; kweektuintjes en hangtuintjes voor een geurige bloemen- of kruidenzee.
kweektuintje-superwaste-flowers-herbs-