The English Soap Company brengt geur in je leven

The English Soap Company werd opgericht in 2000 in het Engelse Waldron, East Sussex. Vanaf dag 1 is het uitgangspunt geweest om luxe producten van de allerhoogste kwaliteit te maken. Alles wordt met zorg en toewijding samengesteld in de eigen productiefaciliteit. Voor de producten maken ze gebruik van pure plantaardige oliën. Aan de samenstelling van de geuren, wat ook in Engeland gebeurt, werken topparfumeurs. De geuren zijn exclusief voor the English Soap Company. Je vindt ze dus nergens anders. Elk product ondergaat een laatste persoonlijke en handmatige inspectie voordat het de deur uit mag. The-English-Soap-Company-geur-kaars-soya-wax

Kaarsen van soya was

Alle geurkaarsen van the English Soap Company zijn gemaakt van pure soyawas. Dat garandeert een schone, gelijkmatige brandtijd. Alle kaarsen zijn met de hand geschonken en hebben een heerlijke geur die je hele kamer vult. Voor elke stemming en gelegenheid is er een geur.

Locale grondstoffen

Bij the English Soap Company vinden ze het belangrijk dat de carbon footprint zo laag mogelijk is. En dus betrekken ze de ruwe materialen en ingrediënten waar en wanneer mogelijk van locale leveranciers. Behalve dat ze de carbon footprint op die manier zo laag mogelijk houden, steunen ze daarmee ook de plaatselijke economie.  Dat geldt voor zowel productie als bedrijfsvoering.

Plasticvrij
Duurzaamheid staat centraal bij The English Soap Company. Alle artikelen hebben een volledig plasticvrije verpakking. De materialen die ze wel gebruiken zijn volledig recyclebaar.

De tubes van bijvoorbeeld de handcrème zijn van aluminium en zijn makkelijk te recyclen en veel milieuvriendelijker dan plastic alternatieven.

Natuurlijk zijn alle producten gemaakt in Engeland, cruelty-free, vegan friendly, vrij van sls’s en parabenen en duurzaam verpakt.