Zijn ze niet mooi? Die koperen producten van Forrest & Love. Bij Ditha Bonita hebben we een uitgebreide collectie. Maar hoe houd jij je koperen drinkbeker, fles of kan het langste mooi? En hoe profiteer je optimaal van de ayurvedische voordelen? We leggen je hier graag in het kort uit, hoe je tot in lengte van dagen kunt genieten van je prachtige koperen producten.

Vóór gebruik
We raden je aan je nieuwe koperen fles of beker grondig schoon te maken voordat je ze voor het eerst gebruikt. Spoel de binnenkant eenvoudig af met warm water en milde zeep of zout water. Vul tot aan de rand, schud even en spoel goed uit. Daarna is het klaar voor gebruik.

Onderhoud
Koper oxideert van nature en dit verandert het uiterlijk in de loop van de tijd. Van buitenaf zijn de flessen en bekers van Forrest & Love gelakt met voedselveilige lak. Het binnenoppervlak is onbehandeld. Omdat deze Forrest &Love-flessen zijn gemaakt van 99,7% puur koper, is het volkomen natuurlijk dat ze na verloop van tijd patina (koperroest) op het binnenoppervlak zullen krijgen. De meeste mensen houden van deze ‘antieke’ uitstraling. Het kan namelijk absoluut geen kwaad. Als je echter liever de koperglans hebt, volg dan gewoon de volgende reinigingsinstructies:

 1. Doe twee eetlepels (= ca. 30gr) citroenzuurpoeder (verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels) in de fles of beker
 2. Vul tot aan de halsrand toe met heet water (wees voorzichtig, koper geleid heet water dus pak de fles niet met je blote handen vast. De fles/beker wordt heet).
 3. Laat de fles/beker een paar minuten staan. Kijk voorzichtig of de puntjes en dergelijke van binnen weg zijn.
 4. Spoel de fles/beker vervolgens grondig na met koud (!) water en hij is weer klaar voor gebruik.

Let op! De pure koperflessen zijn niet geschikt voor in de vaatwasser! Deze onderhoudsinstructies gelden speciaal voor Forrest & Love producten. Deze zijn namelijk puur en niet gemixt met aluminium of andere metalen zoals sommige andere merken dat wel doen.

Forrest-en-Love-koperen-beker-PARADISE-COPPER-TUMBLER

Hoge kwaliteit

Forrest &Love koperen flessen en drinkbekers zijn gemaakt van puur 99,7% puur koper, TÜV Rijnland getest, handgemaakt en lekvrij. Alle flessen en bekers zijn ontworpen in München, Duitsland en vervolgens met de hand gemaakt door een klein familieteam van ambachtslieden in India. Deze koperen flessen en bekers zijn speciaal/uitsluitend geschikt voor drinkwater. Ze brengen de PH-niveaus van je lichaam in evenwicht.

Voordelen

Gebruik jij je koperen waterflessen correct? Talrijke studies hebben de positieve voordelen van koperwater bewezen. Koper werkt niet alleen antibacterieel, maar verhoogt ook de PH-niveaus van water en maakt het alkalisch. Het is echter niet genoeg om alleen de voordelen van het drinken van koperen waterflessen te kennen. We geven graag een aantal Do’s &Don’ts voor het gebruik van koperen flessen zodat je optimaal kunt profiteren van de voordelen ervan.

 1. De bekers/flessen zijn uitsluitend bedoeld voor kraanwater. Het is absoluut niet toegestaan om koolzuurhoudende dranken erin te doen. Ook geen vruchtensapjes of mintproducten.
 2. Om de maximale ayurvedische voordelen te halen uit je koperproduct, doe je voor je gaat slapen water in je fles/beker. Laat dit gedurende de nacht staan. Vanaf 8 uur tot ca. 12 uur nadat je het in de fles hebt gedaan, is het water op zijn best. Drink het alkalische water op je nuchtere maag en/of gedurende de dag.
 3. Het is niet aan te raden om je water meer dan 16 uur te laten staan of na 16 uur nog te drinken.
 4. Koper houd je water van nature koel. Je zult merken dat je je helemaal verfrist voelt als je het drinkt in de ochtend, al dan niet op nuchtere maag.
 5. Koper is een edelmetaal. Zorg dus dat je niet te heet water in de fles doet. Bewaar je fles ook niet in de vriezer of in een te koude koelkast. Je fles kan in zo’n geval lichtelijk vervormen en zijn lekvrije kwaliteiten verliezen.
 6. Het kan zijn dat de dop na verloop van tijd bij het draaien een piepend geluid maakt. Een beetje kokosolie doet wonderen. Goed insmeren, zowel binnenzijde van de dop als de hals. De dop er weer opdraaien en het geluid is verdwenen.
 7. Merk je na verloop van tijd dat je fles toch een beetje gaat lekken? Dan kan het zijn dat de siliconen ring, aan de binnenkant van de dop, aan vervanging toe is. Heb jij je fles bij Ditha Bonita gekocht? Neem dan contact op en we sturen je een nieuwe ring toe.

Ayurvedisch

Sinds de oudheid heeft Ayurveda de voordelen van het drinken van koperwater aangetoond. Volgens Ayurveda, wordt het water, wanneer je dit opslaat in een koperen fles/beker voor een periode van 4-12 uur (het beste ‘s nachts bewaard), van nature alkalisch. Dit gebeurt omdat het koperen product het water positief oplaadt en energie geeft, waardoor het water weer ‘leeft’. Het laat het ook zijdezacht smaken. Het geladen koperen water helpt balans te brengen in de Tridosha (Vata, Kapha en Pitta) van het lichaam. In Ayurveda wordt dit getransformeerde, therapeutische water uit koperen vaten ‘Tamra Jal’ genoemd.

Wetenschappelijk onderzoek
De voordelen van de koperen producten van Forrest & Love zijn ook wetenschappelijk onderzocht en bewezen.
Bekijk het onderzoek.

 

 

Geef een reactie

Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0