We kunnen er niet onderuit, al zouden we het willen. De Mom jeans hebben een stevige plek veroverd in onze kledingkasten. Dat zal voorlopig ook wel zo blijven. Wat zijn mama jeans precies en hoe zorg je dat deze oorspronkelijk zeer onflatteuze jeans (vandaar de naam) jouw figuur optimaal laat uitkomen?

Het Amerikaanse Saturday Night live stak er flink de draak mee in een grappige video over MOM Jeans. Ze worden immers niet voor niet mom jeans genoemd. Maar als echte duurzame fashionista draag jij deze jeans natuurlijk op een manier die flatteert.

Kuyichi_DithaBonita_Nora_mom_jeans

  • Mom jeans horen een hoge taille te hebben. En ja, dat is best fijn als je wat rolletjes moet verhullen. Maar zorg wel voor een mooie fit die goed aansluit. Er is nogal verschil in ‘high waist’. Je wilt niet dat het trekt in het kruis of dat er te veel ruimte is aan de voorzijde. Awkward. Let er ook op dat de pijpen van je broek smal zijn. Met wijde pijpen lijk je net een hobbezak.
  • Met een hoge taille is een kort truitje of tee het mooiste. Dan lijken je benen optisch ook langer. Een lange blouse met alle knoopjes dicht is niet aan te raden. Dat ziet er veel te gedrongen uit. No No No go dus.
  • Let goed op de bilpartij van de jeans. Waar zitten de zakken? Een mooie mom jeans doet wonderen voor je achterste. Een goede pasvorm verstevigt die mooie ‘behind’ en verbergt wat jij niet wilt benadrukken. Maar als de fit niet bij jou past of gewoon niet goed is, dan zie het daar achter veel breder uit dan je zou willen. Kuyichi_DithaBonita_Nora_mom_jeans
  • Rol de pijpen op. Het maakt niet uit of je sneakers draagt, flatjes of extra high heels. Een mom jeans draag je met opgerolde pijpen. Als je dat niet doet, ziet het echt suf en duf uit. Kijk nog maar eens naar die video: Dat moet je NIET willen!
  • Draag je top in je broek. Ook als dat een trui is. Het geeft de illusie van een taille. Draag je liever een crop top, zorg dan dat de zoom van de top begint waar de hoge taille eindigt.
  • Maak het niet te baggy. Verwar een Mom jeans NIET met een boyfriend of baggy jeans. Je zou misschien denken dat oversized je slanker doet lijken omdat het lijkt alsof je een te grote broek aan hebt. Wrong! Het effect bij een te wijde Mom jeans is dat je optisch minstens twee maten erbij opgeteld krijgt, als het niet meer is..
  • Een mom jeans is gewoon fun. Zorg dus ook dat je plezier hebt en maak er iets bijzonders van. Met een mooi vest van Skunkfunk bijvoorbeeld dat je draagt op een top die je in je broek doet. Wij waren al helemaal verliefd op die mooie Mom jeans van Kuyichi  De broek voldoet aan al onze eisen en zit niet alleen supercomfortabel maar ook mega flatteus. Wij houden van mooie billen!

Skunkfunk_SKFK_lang-vest_

Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0