Veganistische schoenen zijn een ding. Tegenwoordig is vegan en duurzaamheid natuurlijk een hot topic en ook op het gebied van schoenen merken we dat het steeds meer aan populariteit wint. We delen dan ook graag de verschillende vegan materialen die gebruikt worden om goede, duurzame schoenen te produceren. Blijf doorlezen tot het einde. We delen namelijk ons favoriete veganistische schoenenmerk met je!

Gebruikte materialen bij veganistische schoenen

Wanneer je minder schoenen nodig hebt, ben je vanzelfsprekend al duurzamer dan wanneer je regelmatig nieuwe moet kopen. Een fantastische bijkomstigheid van veganistische schoenen is dat de materialen zeer duurzaam en sterk zijn. Schoenen gaan hierdoor langer mee en je hoeft hierdoor minder snel nieuwe schoenen te kopen. Vegan schoenen hebben dus oprecht een groen hart. We zetten de verschillende, plantaardige en gerecyclede materialen onder elkaar, inclusief hun voordelen.

 

Vegan kurkleer

Kurkleer komt voornamelijk uit de barsten van kurkeiken in Portugal. Kurk is 100% natuurlijk en recyclebaar. Daarnaast is het erg licht materiaal, wat ontzettend lekker comfortabel aan je voeten voelt. Een fantastische bijkomstigheid is dat kurk waterdicht is. Tegenwoordig zijn niet alleen het kurkleer, maar ook de lijm en stikgaren duurzaam en veganistisch. Goed om te weten, de meeste kurkleren schoenen worden met de hand gemaakt. Echt ambachtswerk van hoge kwaliteit dus. Wat ons betreft is dit een absolute winnaar!

Vegan_kurkleer

Vegan schoenen van hennep

Het fijne aan hennep is dat het een supersterke plant is die niet veel water nodig heeft. Om het even in perspectief te zetten: hennep gebruikt maar 1/20 van het water wat bijvoorbeeld katoen nodig heeft om te groeien. Ook op het gebied van voedingsstoffen is hennep veel minder belastend voor de aardbol dan katoen. Hennep onttrekt veel minder voedingsstoffen uit de grond en put onze mooie aarde hierdoor niet uit. Hennep kleding is inmiddels al heel populair, maar ook op het gebied van schoenen wint het populariteit. Hennepstof is erg zacht en doordat de vezel hol is, houdt het je voeten in de winter lekker warm en in de zomer aangenaam koel.

Grand-Step-shoes-Ditha-Bonita-Vendetta_black_ladies

PET: gerecycled plastic

PET-leer is gemaakt van gerecycled plastic en is een afkorting van polyethyleentereftalaat. PET zijn polymeer korrels die door het te verwarmen gemakkelijk vervormd kunnen worden. Gebruikt plastic kan hierdoor dus hergebruikt worden. Het is ook goed om te weten dat er bacteriën zijn die PET verteren. Dat betekent dus dat het materiaal afbreekbaar is. Kies je voor schoenen van PET-leer dan kies je dus voor een schonere wereld.

Grand-Step-shoes-Ditha-Bonita-Sasha

Veganistische schoenen van natuurrubber

Natuurrubber is uitermate geschikt als schoenzolen voor veganistische schoenen. Natuurlijk rubber wordt gewonnen uit de Braziliaanse rubberboom. De productie van natuurrubber kost maar een fractie van wat het kost om synthetische rubber te produceren. Natuurrubber is dus ideaal om veganistische schoenen mee af te werken. En…ze maken er de leukste laarsjes van.

Schoenen van biokatoen

Biokatoen maakt geen gebruik van pesticiden voor het ontbladeren of het tegengaan van ongedierte en er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest. Dit maakt dat het een grote uitdaging is om biologisch katoen te verbouwen. Om al deze redenen kan er veel minder biokatoen per vierkante meter groeien in tegenstelling tot gewoon katoen. Dit maakt biokatoen dan ook een duurder alternatief maar tegelijkertijd een stuk gezonder voor de katoenboeren. De voordelen blijven: heerlijk lichte kleding en schoenen die goed vocht op kunnen nemen en goed gewassen kunnen worden. Ideaal dus voor zomerse dagen.

biokatoen_schoenen

Ananasleer voor ademende schoenen in zomer en winter

Ananasleer wordt gemaakt van de bladeren van de ananasplant. De vezels van de ananasbladeren worden gecombineerd met polymeer om het op die manier tot leerstof te produceren. Als stof is het ontzettend comfortabel en daarnaast stevig en flexibel tegelijkertijd. Schoenen van ananasleer zijn ademend in zowel zomer als winter.

veganische_schoenen_ananasleer

Ons favoriete veganistische schoenenmerk: Grand Step Shoes

In onze vegan Conceptstore kiezen we voor samenwerkingen met partners die onze visie delen en waarmee we samen onze missie kunnen uitdragen. Op het gebied van veganistische schoenen kiezen wij voor het Duitse Grand Step Shoes. Iedereen die betrokken is bij het productieproces van de vegan schoenen van Grand Step Shoes wordt eerlijk behandeld en betaald: van materialen, tot productie tot vervoer. De gebruikte materialen van Grand Step Shoes variëren van natuurrubber, biokatoen, hennep en PET. Hierin is Grand Step Shoes echt vooruitstrevend. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe, duurzame materialen voor hun fabrieken. De fabrieken staan in zowel Vietnam als Europa en de productie gebeurt CO2 neutraal.

Bekijk het assortiment Grand Step Shoes >

Grand Step Shoes

Ditha Bonita voor de leukste eco-vegan producten en merken!

Ditha Bonita staat voor slow fashion. Slow Fashion is gebaseerd op kwaliteit. We willen dat mensen weten dat wat ze bij ons krijgen, eerlijk en duurzaam is. Met respect voor mens, dier en milieu. Cruelty free. Dus zonder dierlijke ingrediënten of materialen. Wat we graag doen is de fun van fair fashion laten zien. Elk merk en elk item heeft een eerlijk verhaal. Het is met zoveel liefde uitgekozen dat het voelbaar is. Wij geven je graag duurzame stukjes van die liefde. Op onze manier willen we zo een steentje bijdragen aan een betere wereld. Je bent van harte welkom in onze Conceptstore op een wel heel bijzondere locatie of online.

Bekijk ons aanbod in onze eco vegan concept store >

Geef een reactie

Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0