Een vrouw kan nooit genoeg tassen en schoenen hebben. Bij Ditha Bonita weten we dat als geen ander. We hebben dan ook de leukste, kleurrijkste en meest bijzondere veganistische tassen in ons assortiment. Fun, uiteraard vegan en dus cruelty free. Een tas komt bij ons niet zomaar in de winkel. Elk merk leggen we langs onze meetlat. Dan hoef jij dat tenminste niet meer te doen. Zo weet je dat elke tas waarmee jij de (online) winkel verlaat eerlijk is geproduceerd, dat iedereen er een goede boterham aan heeft verdiend en dat er geen kinderhandje of dierenhuid aan te pas is gekomen. Zo kun je met een groen geweten genieten van je eerlijke vegan tas.

Waarom veganistische tassen zo ontzettend tof zijn

Wanneer je kiest voor veganistische tassen die ook eerlijk is geproduceerd, dan weet je dat een dier zijn huid heeft mogen houden en geen mens ervoor heeft hoeven lijden. De kwaliteit van de gebruikte materialen is tegenwoordig zo goed, dat je vegan tas ook nog eens fijn lang meegaat. Vegan tassen heb je in alle soorten en maten, maar ook in steeds meer materialen. Van PU, tot kurk en van airbags tot petflessen. En wat dacht je van papier? Met een duurzame, veganistische tas heb je echt iets bijzonders in handen waar mens, dier en milieu wel bij varen.

Wana bana Ditha Bonita

 

Tassen van kurk: een vegan tas met karakter

Wij houden van kurk. Het is een mooi en duurzaam materiaal. Kurktassen zijn gemaakt van de schors van de kurkeik (Quercus Suber). Een groot voordeel is dat je deze schors kunt oogsten zonder dat de boom gekapt hoeft te worden.  Het productieproces is duurzaam en je kunt kurk eindeloos recyclen. Een tas van kurkleer leeft. Het gaat minstens zo lang mee als leer uit een dier en met de jaren wordt het mooier en iets donkerder. Kurkleer is licht in gewicht, enigszins elastisch, niet poreus, waterproof, isolerend en oersterk dus uitermate geschikt voor dagelijks gebruik. Voeg daarbij dat het materiaal ook nog eens hypoallergeen en antibacterieel is en ook beter tegen vuur kan. Reinigen doe je eenvoudig met een sopje van zachte zeep. Kurk heeft karakter en het is puur natuur.   

Petfles tassen: oersterke gerecyclede plastic tassen

Petflessen zijn gemaakt van plastic. We weten allemaal dat de plastic berg hoger en hoger wordt. Gelukkig zijn petflessen ook opnieuw te gebruiken en eenvoudig te recyclen. Bijvoorbeeld om er fijne shoppers van te maken. De petflessen worden fijn vermalen en weer verwerkt. Het grote voordeel van veganistische tassen die zijn gemaakt van gerecyclede petflessen is dat ze oersterk zijn. De shoppers van het merk Ecozz hebben een rits en kunnen wel twintig kilo dragen. Na gebruik vouw je ze heel klein op en neem je ze mee in je handtas tot de volgende keer dat je in de supermarkt of een winkel bent. Elke tas is gemaakt van drie petflessen. Ze zijn verkrijgbaar in de meest vrolijke prints. De museumcollectie is een serie met schilderijen van grote meesters. Zo maak je een echt statement.

PU-tassen: vrolijke tassen van duurzaam kunstleer

Het materiaal PU staat voor Polyurethaan. Hiervan kun je de mooiste kwaliteit kunstleer maken die er is. De kwaliteit is dusdanig dat het bijna niet van ‘echt’ te onderscheiden is. Het grootste en tegelijkertijd meest belangrijke verschil is dat een veganleren tas cruelty free is. Er is dus geen dier aan te pas gekomen. Bovendien is het niet alleen heel sterk maar ook hygiënischer dan echt leer. Waar vuil in een huid trekt, veeg je het er bij kunstleer eenvoudig vanaf met een vochtig doekje of een sopje van zachte zeep. Tassen van PU zijn te krijgen in de meest vrolijke kleuren en bijzondere vormen. Het materiaal is ook goed te recyclen.  

De tofste veganistische tassen merken

In de conceptstore van Ditha Bonita vind je de mooiste, kleurrijkste en duurzaamste vegan tassenmerken. Zoals de vrolijke tassenmerken Hi-di-hi en Noi-Noi van PU. De veganleren tassen van Wanabana, de tassen van airbags van Airpaq, kurken tassen van Artelusa en tassen van petfles van Ecozz. We zijn altijd op zoek naar nieuwe merken tassen van bijzondere, vegan materialen.

Airpaq: duurzame rugzakken gemaakt van airbags

Het idee voor het Duitse merk Airpaq ontstond in Rotterdam, toen twee internationale studenten in Rotterdam een product moesten ontwerpen voor hun afstuderen. Het werd een duurzame rugzak, gemaakt van airbags. Bij het ontwerpen hebben ze zorgvuldig nagedacht wat belangrijk is voor een fijne rugzak. Veel opbergruimte, ritsen, een zacht stuk voor je laptop, een plekje voor je smartphone, je pennen, je papieren. Zachte schouderbanden die verstelbaar zijn maar ook een reflector zodat je goed zichtbaar bent op de fiets. Elke tas wordt handgemaakt in Roemenië, het kleurproces gebeurt op een milieuvriendelijke manier. De airbags die worden gebruikt komen uit sloopauto’s die nooit in een ongeluk zijn geweest. Ze worden grondig en hygiënisch gereinigd. De aandacht voor details is groot, de rugzak gaat dicht met een autogordel. De grote rugzakken zijn verkrijgbaar met ongekleurde airbagtop, de classic, en monochroom, geheel gekleurd. Daarnaast heeft Airpaq ook kleinere, lichtgewicht rugzakken, de Baq airbag rugzak. De nieuwste

Bekijk het aanbod Airpaq rugzakken>

Airpaq kleine rugzak Baq airbags autogordel_met-en-zonder-voering_geel-rood-zwart-blauw_te-koop-bij-DithaBonita6

Artelusa: vegan tassen van de mooiste kwaliteit kurk

Artelusa is een Portugees familiebedrijf dat alleen gebruik maakt van de mooiste kwaliteit kurk voor haar producten. Wat bijzonder is aan de ontwerpen, is het oog voor detail. Over alles is nagedacht, geen foutje wordt getolereerd. Het resultaat zijn unieke designs en handgemaakte producten waar de liefde voor het materiaal vanaf spat. De producten ‘leven’ en worden met de jaren alleen maar mooier en mooier. De ietwat ‘verweerde’ look die mensen zo waarderen in leer, krijg je ook met een veganistische tas van kurk. Met een tas van Artelusa druk je uit wie jij bent en waar je voor staat.

Bekijk het aanbod Artelusa tassen>

Artelusa Handtas BRIEFCASE CHOCOLATE BROWN_cork_kurk_dithabonita_1a

Hi-di-di: zo fun, zo jij

Bij Ditha Bonita zijn we dol op de vegan tassen van het Nederlandse merk Hi-di-Hi. We delen de liefde voor eigenzinnige producten die je outfit net dat bijzondere geven. We letten op de manier waarop ze gemaakt worden: duurzaam en eerlijk. Deze originele tassen worden gemaakt van PU. Sylvia Krens, het creatieve brein achter Hi-di-Hi wilde graag tassen ontwerpen waar mensen over zouden praten. De tassen van Hi-di-Hi zijn fun en helemaal jij! Vormgeving, kleurgebruik én kwaliteit zijn aandachtstrekkers. Hi-di-Hi maakt kunstwerkjes waar twee keer naar gekeken wordt. En dan nog een keer. Je wordt op straat aangesproken vanwege je tas. Iedereen die ernaar kijkt, wordt er vrolijk van.

De vegan tassen worden gemaakt in China, in de eigen fabriek. De medewerkers werken onder goede omstandigheden, hebben Nederlandse werktijden, een ziektekostenverzekering en krijgen fatsoenlijk te eten in de pauze. Ze krijgen regelmatig trainingen om te zorgen dat de tassen voldoen aan alle kwaliteitseisen.

Bekijk het aanbod Hi-di-Hi tassen>

Hi-di-hi tassen Fairtrade PU bij-DithaBonita POPPY POP-03 SIDE LR

Noi-Noi: een tas als je beste vriendin

Noi-Noi is het jongere zusje van tassenmerk Hi-di-Hi. Hip, kleurrijk en fijn geprijsd. De veganistische tassen, rugzakken en portemonnees zijn ontworpen door en voor jonge trendsetters en fashionista’s door de Nederlandse ontwerpster Sylvia Krens. Noi betekent vriend in het Spaans. Door de herhaling van het woord, Noi-Noi, wordt de betekenis: Beste vriend. Een tas is ook als je beste vriend. Je vertrouwt je spulletjes en misschien wel diepste geheimen toe aan je lievelingstas die je overal mee naartoe sleept.

Een tas die past bij jouw stijl en jouw persoonlijkheid. Hiermee draag je uit wie je bent en waar je voor staat. Je houdt van fashion, leest de bladen, maar alleen om je te laten inspireren, nimmer om je de wet te laten voorschrijven. Daar ben je te onafhankelijk voor. En dus kies je voor een tas die anders is dan anders. Die opvalt in de grijze massa. Noi-Noi past bij jouw kleurrijke persoonlijkheid.

Bekijk het aanbod Noi-Noi tassen>

Noi-Noi tassen Fairtrade PU bij-DithaBonita Victoria NN-210-03-side

Wana bana: one of a kind vintage vegan tas

Elke tas van Wana Bana is handgemaakt met veel liefde door alleenstaande moeders in Colombia. Van elk verkocht product doneert Wana Bana 5% aan de educatie van kansarme kinderen. In deze unieke tassen worden vintage platenhoezen van langspeelplaten of pagina’s van retro-magazine’s verwerkt. De maaksters, Johana, Ximena en Aida, zijn alleenstaande moeders uit Colombia die met het maken van deze prachtige tassen in hun levensonderhoud en dat van hun kinderen kunnen voorzien. De tassen zijn gemaakt van PU, polyurethaan dat wordt gehaald van oude, afgedankte banken. Voor de afbeeldingen maken ze gebruik van plaatjes uit oude magazines of platenhoezen van elpees. Elke tas is dus absoluut uniek want van elk plaatje of platenhoes, is er maar één.

Wana Bana Design wil jonge, onbekende Colombiaanse ontwerpers met de markt in contact brengen. Je kent ze misschien nog niet, maar als je hun ontwerpen ziet, is het liefde op het eerste gezicht.  

Bekijk het aanbod Wana bana tassen>

WanaBana bag tas vegan faitrade sustainable duurzaam dithabonita retro magazine Audray_Hepburn

Fun, fair & vegan producten bij Ditha Bonita

Ditha Bonita staat voor slow fashion. Slow Fashion is gebaseerd op kwaliteit. We willen dat mensen weten dat wat ze bij ons krijgen, eerlijk en duurzaam is. Met respect voor mens, dier en milieu. Wat we graag doen is de fun van fair fashion laten zien. Elk item is met zoveel liefde uitgekozen dat het voelbaar is. Wij geven je graag duurzame stukjes van die liefde.

De zachte kleding in onze shop is gemaakt van hennep, bamboe, biokatoen of tencel. Ook hebben we fijne gympen van hennep en biokatoen. Laarsjes van natuurrubber. Bekers en broodtrommels van bamboe of roestvrijstaal. Bijzondere rugzakken van airbags en autogordels. De originele cadeautjes zoals hangtuintjes en kweektuintjes in een theebaal. Vegan drop en chocolade. Zelfs de tandenborstels van bamboe. Fun. Fair. Vegan. Alles net anders dan anders to stand out in the crowd.


Feel good. Shop fair.

Bekijk ons complete aanbod>>>