Vijf tips om je stugge spijkerjasje soepel te krijgen

Wij krijgen in de winkel regelmatig de opmerking dat de spijkerjasjes zo ‘stug’ zijn. Dat is volkomen normaal. Zeker jasjes van biologisch katoen. Deze zijn niet -tig keer voorgewassen en niet bewerkt met chemicaliën om ze soepeler te maken. Maar wees niet bang: ook de spijkerjasjes van duurzame materialen worden uiteindelijk lekker soepel. En daar heb je geen giftige stoffen voor nodig. Wat dan wel? Dat vertellen we je graag.

Feuervogl_organic_spijkerjack_

  1. Dé manier om een spijkerjasje zacht en soepel te krijgen, precies zoals jij dat wil is: vaak dragen! Hoe vaker jij het jasje draagt, hoe zachter het gaat worden. Ja, dat zal de eerste paar keren best even wennen zijn, maar de aanhouder wint en voordat je het weet zit je spijkerjasje als een tweede huid en wil je het nooit meer uittrekken. Nou ja, behalve om het heel, heel af en toe te wassen natuurlijk… Oh ja, altijd binnenstebuiten wassen!
  1. Dat brengt ons op de volgende manier om de stof soepel te krijgen: wassen met de spijkerwas. Gooi lekker al die denim bij elkaar en wassen maar. Niet te vaak en niet te veel. Dat is niet goed voor het milieu en ook niet goed voor het materiaal. Gebruik een zacht wasmiddel zonder chemicaliën.
  1. Het beste is om denim te wassen met een beetje azijn. Azijn zorgt ervoor dat de kleuren langer goed blijven en dat de stof soepeler wordt. Daarna goed uithangen om de azijnlucht eruit te krijgen…
  1. Gebruik géén wasverzachter. Dat is superslecht voor het milieu en superslecht voor je denim. Giet in plaats daarvan 1 kopje zout in het water. Zout werkt als een perfecte wasverzachter, is natuurlijk dus je spoelt geen chemicaliën het riool in.
  1. Was je spijkerjasje met je sneakers. Door de wrijving en het ‘stoten’ van je sneakers tegen de stof, wordt deze steeds soepeler. En je sneakers zijn ook meteen opgefrist. Zoals mijn leraar Nederlands altijd zei (hij hield wel van een grapje): sla je meteen twee klappen in één vlieg…

Met deze tips zit je spijkerjasje binnen de kortste keren als gegoten. Knuffelzacht zal het nooit worden, maar aangenaam soepel als een tweede huid zeker wel. Enne…spijkerjasjes zijn op zo veel verschillende manieren te stylen dat je ze bijna voor elke gelegenheid en bij zo goed als elke outfit kunt dragen. Lekker vaak dragen = lekker snel soepel.

 

 

Geef een reactie

Winkelmand0
Geen producten
Verder winkelen
0