Hennep is een fantastisch gewas om kleding van te maken! Wij zijn dan ook dól op hennep bij Ditha Bonita.

Waarom hennep zo’n geweldig plantje is

Een hennepplantje heeft veel minder water nodig om te groeien dan bijvoorbeeld katoen. Maar het groeit wel twee keer zo snel! Al drie tot vier maanden na het planten kunnen hennepplanten geoogst worden. Het kan op allerlei bodems en in allerlei klimaten groeien en niet alleen maar in warme klimaten, zoals katoen.

 

Omdat de plant nauwelijks last heeft van insecten zijn er geen pesticiden nodig. Verder voorkomt hennep op een natuurlijke manier de groei van onkruid, dus onkruidbestrijding is ook niet nodig. En kunstmest heeft de plant ook al niet nodig, dus dat scheelt een hoop bodemvervuiling! Al met al een bijzonder milieuvriendelijk gewas.

 

 

De voordelen van hennep voor kleding

Hennep is het sterkste natuurlijke materiaal ter wereld en dus zeer geschikt voor duurzame kleding. Textiel van hennep gaat zo’n 3,5 keer langer mee dan katoen, maar de vezels van hennep zijn wel tien keer zo sterk! En textiel van hennep is van nature motbestendig. Het gaat dus eigenlijk net zo lang mee als jouw liefde voor het kledingstuk.

Een heerlijk zacht knuffelvest van HempAge
Hempage_T-shirt_Breeze_hennep_Night_DithaBonita_biokatoen
Heerlijk luchtig t-shirt van HempAge
Fijne stretchbroek gemaakt van hennep en biokatoen

 

 

Hennepkleding kun je gewoon op 30 graden wassen, maar dat hoeft veel minder vaak omdat het minder snel vlekt. Bovendien ademt het goed en absorbeert het vocht beter dan andere stoffen. Het wordt door wassen trouwens wel zachter.

Kleding van hennep is licht dus droogt ook sneller. Je hoeft het in principe niet te strijken, ook wel zo fijn! Uit onderzoek naar bacterievorming blijkt dat kleding gemaakt van hennep wel eens goed zou kunnen zijn voor mensen met een gevoelige huid.

Het verleden en de toekomst van hennep

Er is kleding uit 8000 jaar voor Chr. gevonden waarvoor al gebruikt werd gemaakt van hennepvezels. Helaas is de teelt van hennep om allerlei onzinredenen in de vergetelheid geraakt, maar de laatste jaren worden de vele voordelen weer ontdekt en laten steeds meer landen de legale teelt van hennep weer toe. Het kan voor ongelofelijk veel doeleinden worden gebruikt, maar kleding is natuurlijk ons favoriete gebruik.

Kleding van hennep bij Ditha Bonita

Omdat stof van hennep van zichzelf vrij stug is, wordt het voor kleding vaak gemixt met biokatoen voor een heerlijk zacht knuffelstofje. De fabricage van hennep is op dit moment helaas nog een stuk duurder dan van bijvoorbeeld katoen, maar merken zoals Hempage hebben een eigen Research en Development afdeling waar ze proberen de kosten omlaag te brengen zodat iedereen kan genieten van hennepkleding.

Skunkfunk_DithaBonita_biokatoen_hennep_organicSkunkfunk_DithaBonita_Shirt_zwart-wit_biokatoen_hennep_organic-cotton_hemp_S18_GABIKA_WTS00539_11_OFB5Skunkfunk_T-shirt_Gatika_GOTS_biokatoen_organic-cotton_dithabonita_S18_GATIKA_WTS00515_12_OFB

 

 

 

 

Bij Ditha Bonita zijn we steeds bezig om onze collectie van hennepkleding uit te breiden. Op dit moment hebben we al t-shirtjes, effen en met print, broeken en onwijs heerlijke vesten. Wil jij je ook laten kleden door de natuur? Kies dan voor kleding gemaakt van hennep!

Dit bericht werd gepost in Blog en getagt .