Wana bana Vintage Accessories with Social Impact

Elke tas van Wana Bana is handgemaakt met veel liefde door een alleenstaande moeder in Colombia. Van elk verkocht product doneert Wana Bana 5% aan de educatie van kansarme kinderen.
WanaBana_bag_tas_vegan_faitrade_sustainable_duurzaam_dithabonita_retro_magazine_Audray_HepburnIn deze unieke tassen die je kunt dragen als schoudertas en handtas, worden vintage platenhoezen van langspeelplaten of pagina’s van retromagazine’s Wana Bana Design Supporting Single Moms_buy-the-bags-at-DithaBonitahergebruikt. De maaksters zijn alleenstaande moeders uit Colombia die met het maken van deze prachtige tassen in hun levensonderhoud en dat van hun kinderen kunnen voorzien. Elke tas is handgemaakt van PU, vegan leer, door Johana, Ximena & Aida. Zij werken vanuit huis, zodat ze makkelijker voor hun kinderen kunnen zorgen. Voor de afbeeldingen maken ze gebruik van plaatjes uit oude magazines of platenhoezen van elpees. Elke tas is dus absoluut uniek want van elk plaatje of platenhoes, is er maar één.
De naam van het merk Wana Bana Design is geïnspireerd door een heerlijk, zoete vrucht uit Colombia, ‘Guanabana’. Misschien heb je er nog niet van gehoord, maar als je het eenmaal gegeten hebt, houd je er meteen van. Dat is wat Wana Bana Design ook wil bereiken. Jonge, onbekende Colombiaanse ontwerpers met de markt in contact brengen. Je kent ze misschien nog niet, maar als je hun ontwerpen ziet, is het liefde op het eerste gezicht. In het logo van Wana Bana zie je een schijf van de vrucht.